Välkommen till vår läkarmottagning på Vasagatan 46 i centrala Göteborg. Till oss är du välkommen utan remiss.
6 juli - 2 augusti
Telefontid: 8:30 - 12:00
411 37 Göteborg
Title Image

Hud

Hudmottagning

På vår hudmottagning arbetar vår erfarna specialistläkare för att hjälpa dig som patient på bästa sätt. Vi utreder och behandlar alla vanliga hudsjukdomar.

Hudsjukdomar
Specialistläkare
Ingen remiss behövs

Priser

Läkarbesök 1.200kr
Kostnad för övriga prover tillkommer

Boka online eller via telefon

Du kan antingen boka tid i vår onlinebokning eller ringa oss på 031-100220. Vi har telefontid mån-fre kl.8.30-12.00. Ingen remiss behövs.

Vi tar ej emot bensår eller könsrelaterade hudbesvär.

Privat sjukvårdsförsäkring

Om du har privat sjukvårdsförsäkring, ring alltid ditt försäkringsbolag först och uppge att du vill ha tid hos oss på Vasakliniken, så bokar försäkringsbolaget ett besök. Vi har avtal med de stora försäkringsbolagen så som Skandia, DKV Hälsa, Länsförsäkringar, Trygg­Hansa, Euro Accident, Cardif, Säkra/Nordeuropa.

Prickmottagning

De allra flesta pigmentförändringar (nevi) är godartade, men samtidigt är malignt melanom den cancerform som ökar snabbast i Sverige. Det är en cancersjukdom som i de allra flesta fall kan stoppas, under förutsättning att den upptäcks i tid. Därför är det viktigt att regelbundet kontrollera huden och identifiera nya och förändrade prickar.

Boka en prickkontroll till vår hudläkare, för att kontrollera dina prickar. På så sätt kan vi upptäcka farliga hudförändringar i tid. Du bokar enkelt tid online och du behöver ingen remiss. Kostnaden för en fullständig prickkontroll hos vår hudläkare är 1200kr.

Akne, eller finnar som vi ofta kallar det för, beror på att talgkörtlarna som finns i huden producerar mer talg än vad som behövs. Talg behövs för att göra huden mjuk och smidig, men i framförallt tonåren är det vanligt att produktionen blir för hög. Då kan akne bildas.

Rosacea är en inflammatorisk hudsjukdom som ger rodnad och utslag, oftast i ansiktet. Du kan även få besvär i ögonen. Sjukdomen smittar inte. Utslagen brukar försvinna med behandling, men de kan komma tillbaka.

Psoriasis är en kronisk sjukdom som oftast ger utslag på huden. Orsaken är en alltför snabb tillväxt av hudceller och en inflammation i huden. Utslagen kan försvinna i långa perioder med hjälp av olika behandlingar. Psoriasis smittar inte.

Eksem är en inflammation i huden som gör att huden blir torr, röd och ofta kliar. Du kan få eksem om hudens yttersta skyddande lager har skadats. Det kan bero på torr hud eller nötning. Du kan också ha kommit i kontakt med ämnen som irriterar huden eller som du är allergisk mot. Eksem smittar inte.

Hudutslag kan bero på många orsaker och se olika ut. En del hudutslag är eksem, men även andra utslag som till exempel nässelutslag är vanliga.

Ett födelsemärke är en mörk fläck på huden. Det innehåller extra mycket pigment, som är det färgämne som gör huden mörkare när den utsätts för sol. De flesta födelsemärken är ofarliga men det är viktigt att hålla koll på om de förändras.

Även om de allra flesta pigmentförändringar (nevi) är godartade, är malignt melanom den cancerform som ökar snabbast i Sverige. Samtidigt är det en cancersjukdom som i de allra flesta fall kan stoppas, under förutsättning att den upptäcks i tid. 90% av alla melanompatienter som upptäcks tidigt blir helt botade.
Därför är det viktigt att regelbundet göra en egenkontroll av hudkostymen, så att förändringar kan upptäckas tidigt. Håll utkik efter nya pigmentfläckar och hudförändringar som ändrar sig i storlek, färg eller form. Var alltid uppmärksam på födelsemärken som skiljer sig från övriga.

Vår hudläkare

Dr. Leif Nordin

Hudspecialist

Privat

Boka tid till vår hudläkare